Prošlo je više od dva mjeseca od kada je otkrivena velika afera Volkswagena, u SAD-u nazvana „dieselgate“, a još uvijek svakih nekoliko dana izlaze nove informacije o opsegu počinjene prevare. Sedam uzastopnih godina VW je koristio napravu  kojim je podesio 1.2, 1.6 i 2.0 TDI motore da varaju na testovima ispušnih plinova i čini se da su uložili velike napore kako bi optimizirali softver kojim je taj uređaj bio upravljan. Sada, tri izvora bliska Reutersu tvrde da su izradili više od jedne inačice softvera kojim se upravljalo rezultatima, što bi značilo da je obmana puno većeg dosega nego li se originalno mislilo. Zasada je teško sa sigurnošću utvrditi koliko je inženjera radilo na dizajnu i izradi tih zloglasnih naprava, ali je očito da se radi o više nego li samo nekolicini te da je njihov rad iziskivao puno uloženog vremena i truda. Visina kazne koja prijeti VW će biti proporcionalna broju ljudi koji je bio uključen u skandal, što će potom direktno utjecati na promjene u menadžmentu i na ponašanje dioničara. Otkako je započela afera, Volkswagen je na burzi izgubio 25 % svoje vrijednosti, a procjenjuje se kako bi ih to moglo koštati između 23 do 78 milijardi eura. Opoziv automobila je već započeo te se očekuje da će VW morati u svoje servise primiti nekoliko milijuna dizelaša koji su okaljani ovom tehnologijom. Ali afera se polako počinje širiti i na druge marke iz VW grupacije. Tako da istražna tijela ozbiljno ispituju ostale dizel motore na Audijima i Porscheima, naravno s mogućnošću da se istrage samo još više prošire.

Sigurno je da dolazi period u kojem će se događati izvjesne promjene u svim zahvaćenim akterima. EPA, američko državno tijelo koje ispituje emisiju stakleničkih plinova, je objavilo da će se njihovi standardizirani testovi morati promijeniti kako bi se u budućnosti izbjegle slične prevare. Novi testovi će se obavljati na otvorenim cestama s uređajima koji će se staviti u prtljažnik i biti prikopčani na ispuh kako bi se testirala količina plinova koji se ispuštaju. S uvođenjem nepredvidivih testova automobilski proizvođači neće moći raditi uređaje koji detektiraju kada su podvrgnuti testu.

Volkswagenova reakcija je do sada bila očekivana iako ne potpuno iskrena. Najviše grane menadžmenta tvrde da nisu bile upoznate s postojanjem spornih uređaja i softvera što je teško za prihvatiti kao istinu. A prvi korak prema iskupljenju im je gotovo komičan. Naime objavili su organizaciju „Goodwill paketa“ kojim će se pokušati smanjiti učinjena šteta na njihov ugled. Paket će uključivati 500 dolara na Volkswagen Prepaid Visa kartici koje mogu potrošiti u bilo kojem dućanu. Da, i nama to zvuči gotovo kao mito. Zatim 500 dolara na sličnoj kartici koja će se moći koristiti samo u Volkswagen salonima i servisima. Ovaj potez bi se mogao protumačiti kao isprika dobavljačima budući da će tih 500 dolara na kraju završiti na njihovom računu. I na kraju 3 godine besplatne pomoći na cesti za sva afektirana TDI vozila. 3 godine je dugo razdoblje i za pretpostaviti je da će veliki broj kupaca iskoristiti ovu mogućnost barem jedanput. Sve u svemu paket će ih doći najmanje 500 milijuna dolara, ne računajući troškove pomoći na cestama. A čini se da se klupko problema tek počelo odmotavati.

Ako vam se svidio ovaj članak, zavirite u novi broj AutoIQ magazina i potražite druge zanimljive teme.

Preuzeto sa AutoIQ magazina