Novim BMW-om serije 7, BMW je redefinirao kako ekskluzivno, luksuzno iskustvo u vožnji treba izgledati u svom suvremenom obliku koji ruši barijere. Revolucionarne  tehnologije u području dizajna lakih materijala, pogonskih sustava, podvozja, operativnih sustava, inteligentnog povezivanja i unutarnjeg uređenja stavljaju naglasak na BMW-ov cilj da poveže užitak u vožnji s udobnošću koju luksuzna limuzina pruža na dugim putovanjima. Predajom štafete s jedne generacije na drugu u samom vrhu ponude modela BMW-ov brand ujedno predstavlja mnoštvo inovacija bez premca kod konkurentskih proizvođača.

“Mi u BMW-u vjerujemo da se budućnost može vrlo učinkovito predvidjeti, a potruditi ćemo se je ii oblikovati,” objasnio je Adrian van Hooydonk, viši potpredsjednik Dizajna BMW grupe. “Najvažniji cilj kod dizajniranja ovog novog automobila bilo je stvaranje vizije modernog luksuza te nadilaženje očekivanja naših kupaca. Prema vjerovanju BMW-a, ideja modernog luksuza je ukorijenjena u najmodernijim tehnologijama i izuzetno pažljivom pridavanju važnosti detaljima. Ova generacija BMW-a serije 7 je najluksuzniji, najudobniji te -u svakom pogledu- najbolji automobil koji smo ikad proizveli u ovoj klasi. ”

Dolaskom BMW-a 740e u ponudu modela serije 7, u klasu luksuznih limuzina uvedena je i BMW-ova eDrive tehnologija, prvi put razvijena za automobile BMW i. Model hibrida s priiključkom na električnu mrežu, koji će izaći na tržište u produženom obliku kao BMW 740Le te će nositi oznaku  BMW 740Le xDrive kad je opremljen inteligentnim sustavom pogona na sva četiri kotača, benzinskim motorom s četiri cilindra te električnim motorom, koji zajedno proizvode snagu od 240 kW/326 KS. 740e bilježi potrošnju od 2.1 litre na 100 kilometara prema europskom testu za hibridna vozila, uz ukupnu potrošnju električne energije od 12.5 kWh na 100 kilometara. Emisije CO2 iznose 49 grama na kilometar (približne vrijednosti). Električni sustav vožnje, kojem energiju daje litij-ionska baterija visokog napona, daje motorima s unutarnjim izgaranjem zamjetan poticaj kad je potrebno naglo ubrzanje. Nadalje, BMW-ova tehnologija eDrive omogućuje potpuno električnu vožnju koja je stoga potpuno oslobođena emisija i to pri brzinama do 120 km/h i s dometom do 40km.

Preuzeto sa AutoIQ magazin