Nakon što je u rujnu objavljeno da je s Lotusom potpisano pismo namjere, ekipe u Renaultu nastavile su razmišljati o povratku u Formulu 1. Posebna je pozornost posvećena ocjeni financijski održivog uspješnog sudjelovanja s vlastitom momčadi od 2016.

„Pred Renaultom su bile dvije mogućnosti: vratiti se sa stopostotnom predanošću ili napustiti sport. Nakon detaljne analize odlučio sam da će se od 2016. Renault ponovno natjecati u Formuli 1. Posljednji podaci koje smo dobili od glavnih dionika Formule 1 dali su nam samopouzdanje da se uhvatimo ukoštac s tim izazovom. Naš je cilj pobjeđivati, iako će nam za to možda trebati vremena”, rekao je Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor Renaulta.

Formula 1 Renaultu predstavlja način ubrzavanja razvoja i omogućuje mu da ostane pionir tehnološkog napretka koji taj sport donosi. Istodobno omogućuje Renaultu sagraditi mostove između naprednih tehnologija upotrijebljenih u svjetskom prvenstvu i primjene u osobnim automobilima, posebno u području električnih i hibridnih vozila. U skladu sa svojom predanošću Formuli 1, Francuzi će razvijati ponudu automobila odjela R.S. To podrazumijeva aktivno sudjelovanje na svim kontinentima te u još više segmenata s automobilima koji ispunjavaju potrebe različitih tržišta. Detaljnije informacije slijede u siječnju 2016. godine.

Preuzeto sa AutoIQ magazina